Kierrätyskeskus.com — Kierrätyskeskusten hakemisto.


Metallin kierrätys

Metallin, kuten juomatölkkien, metalliastioiden, säilykepurkkien ja alumiinifolion sekä muiden pienten metalliaseineiden voi laittaa kierrätyskäyttöön. Pienikokoisia metalliesineitä voi laittaa metallinkeräysastioihin ja siten auttaa vähentämään ympäristön kuormittamista. Metallista voidaan usein kierrättää lähes 100 prosenttia, joten uutta raakamateriaalia ei tarvitse käyttää juuri lainkaan.

Pienten metalliesineiden lisäksi kierrätykseen voi viedä isoja metallisia esineitä, kuten polkupyöriä ja sähköjohtoja sekä pesukoneita, mutta ne kuuluvat suoraan esimerkiksi romuliikkeille tai kiertäville keräyslavoille. Ei-kierrätettävää metallia ovat maalipurkit, televisiot, tietokoneen monitorit, puhelimet, paristot eivätkä öljyiset esineet. Kylmälaitteet, televisiot ja tietokoneen näytöt kuuluvat sähkö- ja elektroniikkaromun puolelle.

Takaisin kierrätysoppaaseen.
Mistä tässä on kyse?
Lyhyesti: Kierrätyskeskus.com pyrkii listaamaan jokaisen lähiseutusi kierrätyskeskuksen yhteystiedot. Kierrättämällä tavaroita voidaan säästää luontoa: voidaan vähentää ympäristöön kohdistuvaa, kulutusyhteiskunnan aiheuttamaa, kuormitusta.