Kierrätyskeskus.com — Kierrätyskeskusten hakemisto.


Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätys

Tämän aihealueen sisällä käsitellään sitä, miten voidaan kierrättää tietokoneet, puhelimet, televisiot ja muut sähköllä toimivat elektroniikkaromut. Samaan kategoriaan kuuluvat myös muun muassa DVD-laitteet, radiot, imurit, mikroaaltouunit, kahvinkeittimet, leivänpaahtimet, porakoneet. Sähkö- ja elektroniikkaromua, eli SER-jätettä, voi viedä esimerkiksi Sortti-asemille, kiertäviin keräysautoihin, sekä suurimpiin kodinkoneliikkeisiin. Suuret kodinkoneliikkeet, kuten Markantalot ja Gigantit, ottavat usein vastaan näitä kierrätystavaroita vaikka liikkeestä ei ostaisikaan mitään.

Mikäli tietokone tai kännykkä vielä toimii, sen voi myydä vaikkapa Huuto.netissä tai kirpputorilla. Ne voi myös lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Mikäli laitteesta on päästävä eroon eikä jostain syystä edellä mainitut kierrätystavat ole ulottuvilla, pienet laitteet voi laittaa sekajäteastiaan kunhan niissä ei ole akkua eikä lyijyä.

Takaisin kierrätysoppaaseen.
Mistä tässä on kyse?
Lyhyesti: Kierrätyskeskus.com pyrkii listaamaan jokaisen lähiseutusi kierrätyskeskuksen yhteystiedot. Kierrättämällä tavaroita voidaan säästää luontoa: voidaan vähentää ympäristöön kohdistuvaa, kulutusyhteiskunnan aiheuttamaa, kuormitusta.